fbpx

El Sueno

Uit het boek Mamita:

Pieke Bergmans nam de leerlingen van de beroepsopleidingen tijdens een aantal workshops mee in haar wereld van design. Ze zei: “Teken alsof alles mogelijk is, alsof de zwaartekracht niet telt, alsof elk materiaal toelaat wat jij verzint.”
Uit het boek Mamita:

Alle leerlingen kwamen als het ware los van het papier en zo ontstond een gezamenlijk project : de droom, of anders gezegd El Arco del Sueño.

Bijschriften onder kleine fotootjes:

Een paar dagen duurde dit droomproject. Het begon met een eenvoudige opdracht: Teken een stoel. Neem de vrijheid. Durf je fantasie te laten gaan.

Eerst werd er nog gelachen en gerommeld. Maar toen de creatieve geest op gang kwam werd het stil in de klas, geconcentreerd kwamen de mooiste ideeën op papier.

Een dag later werden alle ontwerpen met ijzerdraad nagemaakt. Meer dan honderd stoeltjes straalden als kunstwerkjes op de pingpongtafel. Ideeën werden werkelijkheid.

Geïnspireerd door alle creaties tekende Pieke het definitieve ontwerp.

De plaatselijke smid werd opgetrommeld. Samen met hem was Pieke dagen bezig het ijzer “de vrijheid” te geven en het stugge materiaal te transformeren tot sprankelende krullen.

De stoel waaiert uit naar een plek voor twee. Waar je ook zit, je bent altijd verbonden.

tekst Inez van Oord